Nieuws

Fast Track voor het Microsoft Cloud Partner Program

We helpen u om informatie en strategieën te verwerven, zodat u kunt worden aangewezen als Microsoft Solution Partner.

Het Microsoft Cloud Partner Program heeft als doel om het Microsoft Partner Network Program te vernieuwen en te verbeteren, met een nieuwe naam en nieuwe voorwaarden. 

Op deze pagina leggen we in het kort uit hoe Companial-partners begeleid worden door het nieuwe Microsoft Cloud Partner Program.

Lees verder voor meer informatie, kijk hoe Companial u verder helpt of neem vandaag nog contact met ons op!

Wat houdt het in?

Microsoft werkt verder aan Microsoft Partner Network-programma’s om partners te laten groeien, klanten betere ervaringen te bieden bij de overstap van zakelijke werkzaamheden naar de cloud en om te voldoen aan de wens om ook in de toekomst partners te ondersteunen (zie de aankondiging).

Met deze verandering wordt de competentiestructuur van Microsoft vereenvoudigd en sluiten we goed aan bij Microsofts cloudstrategie voor de markt:

 • Data & AI (Azure),
 • Infrastructuur (Azure),
 • Digitale innovatie en innovatieve apps (Azure),
 • Zakelijke toepassingen,
 • Het moderne werken,
 • Veiligheid.

Bekijk de Companial Talkie met Martina Plathe en Erik Kaae.

Deze aflevering van #CompanialTalkie gaat over wat we kunnen verwachten van het nieuwe Microsoft Cloud Partner Program en waar partners op voorbereid moeten zijn.

Wat zijn de voordelen voor u als Microsoft Partner?

Het Microsoft Cloud Partner Program heeft een uitgebreide lijst aan waardevolle voordelen voor de Microsoft Solutions Partner:

Marketing (ook wel 'go-to-market')

Ondersteuning en advies (voorheen 'technische voordelen')

 • Spreekuren voor architectuur en deployment-scenario’s
 • Ondersteuning bij technische pre-sales-scenario’s

Producten (voorheen 'interne gebruiksrechten')

Afhankelijk van de aanduiding, met aanvullende voordelen per specialisatie of geavanceerde programma’s

Het goede nieuws is dat een van de productvoordelen van het Microsoft Cloud Partner Program de Microsoft-clouddiensten zijn (zo kan Microsoft Solutions Partner voor zakelijke toepassingen profiteren van 100 Dynamics 365 Business Central Premium-gebruikers).

Lees ook de volledige, 22-pagina’s tellende Solutions Partner Benefits Guide >

Wat dient u te weten?

Bent u als Microsoft Silver- of Gold-partner ook bang dat u via het nieuwe Microsoft Partner progamma belangrijke voordelen gaat mislopen, denk bijvoorbeel aan: internal use rights en channel incentives? Maakt u geen zorgen – u kunt vertrouwen op de expertise van Companial! We begeleiden u niet alleen door het nieuwe Microsoft-programma, maar beoordelen ook uw huidige status en adviseren u waar u moet investeren om zo snel mogelijk uw Solution Designation te bereiken.

Om in aanmerking te komen voor een aanduiding als Microsoft Solutions Partner, zal uw bedrijf succesvol moeten zijn en ten minste 70 punten moeten scoren op de Partner Capability Scores (PCS), te weten in de categorieën Performance, Skilling en Customer Success (het hangt van de specifieke aanduiding af hoe zwaar elke categorie telt).

De jaarlijkse bijdrage als Microsoft Solutions Partner is vergelijkbaar met een investering in de Gold Competency van het Microsoft Partner Network Program, dat binnenkort komt te vervallen.

Wat dient u te weten?

 1. Bekijk hoever u al bent in het kwalificatieproces om te worden aangewezen als Solutions Partner op uw ledendashboard in het Partner Center.
 2. Kies de aanduiding waar u naar streeft. Beoordeel de noodzaak om de oude Microsoft Partner Network-competentie te vernieuwen.
 3. Plan trainingen in bereid u voor op het certificatieproces om te voldoen aan de vaardigheidseisen.
 4. Bekijk wat er nog ontbreekt om aan de vereiste 70 PCS-punten te komen en bedenk hoe u het gat tussen customer-migrations, acquisitie, het versnellen van deployments en het gebruik kunt dichten.

Hoe Companial u ondersteunt

Capaciteit

Cloud-migrations on-prem. Companial is de enige officiële SMB ERP-distributeur en Indirect Provider voor de volledige Dynamics 365 (zowel on-prem als in de cloud) en helpt u derhalve bij migratieproblemen:

Bekwaamheid

Companial Academy helpt u bij de voorbereiding op de examens voor het nieuwe Microsoft Cloud Partner Program (MCPP). Van Dynamics, Power Platform tot de Modern Workplace of Azure: wij staan voor u klaar.

Community

Profiteer van de collectieve kennis van de Companial-community: met onze evenementen faciliteren en stimuleren we samenwerking. Blijf op de hoogte, leer anderen kennen, bespreek zaken en kwesties, leer van elkaar, benchmark met andere Partners en werk aan de ontwikkeling op zowel product- als commercieel niveau.

Good job, Companial! You made this complex topic of Microsoft Cloud Partner Program sound easy to understand. I found it very valuable.

Ray Dilsons Managing Director at Garage Hive Limited

  Nog geen Companial-lid? Neem contact met ons op om te zien hoe Companial u kan helpen!