Nieuws

Hoe kan ik een Microsoft-partner worden?

Sinds de introductie van Dynamics 365 heeft Microsoft dé oplossing voor klanten die op zoek zijn naar schaalbare en volledig geïntegreerde bedrijfsoplossingen met maximale betrouwbaarheid van cloudcomputing.

Microsoft Dynamics 365 is het juiste platform omdat het altijd up-to-date is en u toegang biedt tot de nieuwste tools en technologieën. Omdat het een cloudbased platform is, bent u altijd verzekerd van updates met de nieuwste tools en functionaliteiten.

Als unieke aanvulling op dit uitgebreide platform biedt Microsoft het Power Platform. Met het Power Platform heeft Microsoft het modernste low-code/no-code-platform van dit moment op de markt gebracht. Dit biedt voor u als softwarehuis unieke kansen om een innovatieve propositie op de markt te zetten en zo een nieuwe business op te bouwen.

Bekijk de video waarin we in 40 minuten uitleggen hoe de zakelijke productlijn van Microsoft eruitziet.

Hoe kunt u als softwareorganisatie profiteren van de groeiende vraag naar Microsoft Dynamics 365?

Om aan de groeiende vraag te voldoen, is Microsoft dringend op zoek naar nieuwe partners. Dit biedt u als softwarebedrijf een unieke kans om Microsoft’s zakelijke oplossingen, Dynamics 365 of het Power Platform, aan uw productportfolio toe te voegen.

Als u zich bezighoudt met applicatieontwikkeling, app-integratie, data-analyse of big data, dan bent u een uitstekende kandidaat om te profiteren van het officiële partnerschap met Microsoft.

Bovendien is Microsoft specifiek op zoek naar ICT-bedrijven die de toegevoegde waarde zien van volledige data-integratie met Microsoft-oplossingen voor hun klanten. Microsoft is ook geïnteresseerd in organisaties die nieuwe groeimogelijkheden zien met deze Business Apps en willen investeren in Microsoft Dynamics 365 en het Power Platform.

Als u al ERP- of CRM-oplossingen verkoopt, maar ook graag uw dienstverlening wilt uitbreiden met de zakelijke oplossingen van Microsoft, dan bent u de juiste partij om de stap te zetten naar een officiële Microsoft Business Application Partner.

Wat is de eerste stap om een Microsoft-partner te worden?

Het Microsoft Cloud Partner Program (voorheen bekend als Microsoft Partner Network of MPN) biedt verschillende programmaopties om uw bedrijf te onderscheiden, de markt op te gaan en uw oplossingen of diensten te verkopen.

U kunt gratis deelnemen en vervolgens kiezen hoe u wilt investeren in uw partnerschap met Microsoft. Wanneer u deelneemt aan het Cloud Partner Program, maakt u deel uit van een wereldwijde community die u verbindt met relaties, inzichten, hulpprogramma’s, resources en andere interessante programma’s van Microsoft.

Meld u hier aan voor het Microsoft Cloud Partnerprogram via deze link om een MPN ID aan te maken:

Stap 1 Maak een gratis account aan

Klik op “Word partner” om een gratis account aan te maken en basisinformatie te delen over uw organisatie en de bedrijfsdoelstellingen.

Stap 2 Bevestig uw bedrijfsgegevens

Geef essentiële bedrijfsinformatie, zoals het adres van uw organisatie en het wettelijke contactpunt. Afhankelijk van uw land moet u ook uw bedrijfsregistratienummer doorgeven.

Stap 3 Valideer uw referenties

Microsoft controleert e-mailbezit, werkgelegenheid en bedrijfsgegevens. U ontvangt de instructies per e-mail om uw referenties te bevestigen en uw lidmaatschap te activeren.

Wat ontvangt u als nieuwe partner van Microsoft

Microsoft Learn en het Cloud Champion programma

Als nieuwe partner ontvangt u gratis toegang tot Microsoft Learn en het Cloud Champion programma.
Microsoft Learn is een online leerplatform dat gratis toegankelijk is voor iedereen die wil leren over Microsoft-technologieën, -producten en -diensten. Het platform biedt een breed scala aan cursussen, leerpaden en certificeringen voor verschillende niveaus, van beginners tot gevorderden.

Het Cloud Champion programma is een initiatief van Microsoft dat zich richt op het ondersteunen en ontwikkelen van partners die zich bezighouden met het leveren van cloudoplossingen op basis van Microsoft-technologieën. Het programma biedt training, marketingmateriaal, verkoopondersteuning en andere middelen om partners te helpen bij het opbouwen en uitbreiden van hun cloudpraktijk en het bereiken van hun bedrijfsdoelstellingen.

Microsoft Action Pack?

Als startende Microsoft partner kunt u kiezen om voor uw eigen organisatie het Microsoft Action Pack aan te schaffen. Dit Action Pack bevat software en supportprogramma’s. Lees meer informatie over het Microsoft Action Pack hier.

Microsoft demolicenties Dynamics 365 Business Central

Als nieuwe partner kunt Dynamics 365 Business Central demolicenties aanschaffen voor een gereduceerd tarief. Deze licentie stel u in staan om de software te leren kennen, te demonstreren aan potentiële klanten en om te gebruiken voor interne trainingsdoeleinden.

Hoe kan ik vervolgens als Microsoft partner licenties inkopen?

Het inkopen van Microsoft licenties voor Microsoft partners gaat via het Microsoft CSP Programma. Het CSP programma bestaat uit twee versies, het CSP-Direct (Tier 1) -model en het CSP-Indirect (Tier 2) -model.

Wat is het verschil tussen het Direct CSP-model en het Indirect CSP-model?

Voor het aanbieden van het Directe model is een stabiele infrastructuur verreist. Dit naast nog een aantal andere vereisten waaraan u als CSP-Direct partner moet voldoen. Vanwege de extra investeringen, is dit model niet voor alle partners haalbaar.

Het CSP-Indirecte model biedt partners de mogelijkheid om samen te werken met een Indirecte CSP-partner of Indirect CSP-provider. Deze Indirect CSP-provider biedt de tools en middelen die nodig zijn om als CSP-Indirect partner de klantrelatie volledig te beheren. Een belangrijk voordeel van het CSP-Indirect model is dat u als Microsoft partner direct kan starten. Het CSP-Indirecte model is dan ook voor de meeste partners binnen het CSP-programma de beste optie.

Er zijn meerder Indirect Providers die u kunt kiezen. Lees hier meer over wat wij als Companial als Indirect CSP Provider u kunnen bieden

Hoe kunnen wij u als Microsoft partner verder helpen?

Nadat u bent toegetreden tot het Microsoft-partnerprogramma, maakt u deel uit van een wereldwijde gemeenschap die u in contact brengt met de relaties, inzichten, hulpmiddelen, bronnen en programma’s die uw bedrijf kunnen laten groeien.

Maar wellicht wilt u als toekomstige Microsoft partner persoonlijk advies over hoe u maximaal kan profiteren van het Microsoft Business aanbod. Wij als Companial kunnen u hierbij goed helpen en adviseren.

Ready to start Programma

Om u te helpen bij het opbouwen van uw unieke Dynamics 365 propositie, bieden wij in samenwerking met Microsoft het Ready to Start – Microsoft Dynamics 365 Programma. Tijdens dit programma begeleiden wij u een jaar lang zodat u snel van start kan gaan met de zakelijk oplossingen van Microsoft. Het programma omvat verschillende aspecten die u kunnen helpen bij het opzetten van uw bedrijf, waaronder het vinden van nieuwe klanten, het opbouwen van kennis en vaardigheden op het gebied van Microsoft Dynamics 365, en het ontwikkelen van uw bedrijfsstrategie. Partners die deelnemen aan het Ready to Start-programma krijgen toegang tot een uitgebreid pakket aan ondersteuning, waaronder training (geleverd door onder andere Plataan), coaching en tools.

Strategische Workshop

Het programma is een optimale mix van trainingen en persoonlijke support. We starten met een Strategische Workshop waar wij u helpen bij het opzetten van uw business planning. Wij delen u onze marktkennis van Microsoft Dynamics. Deze workshop is een belangrijke basis om de markt te begrijpen en de rol die Microsoft en Dynamics 365 als bedrijfsoplossing hierin spelen

Persoonlijke support

Nadat u bent aangemeld voor het Microsoft Cloud Partnerprogramma kunt u direct starten als reseller met het aanbieden van Dynamics 365 of de Power Platform oplossingen. Wij helpen u verder bij het verkoopproces en bieden support bij het implementeren uw eerste klanten. Dit doen we onder andere via persoonlijke begeleiding via uw Partner Success Manager. Bent u als Softwarehuis opzoek naar nieuwe groeikansen voor u en uw klanten met Microsoft Business oplossingen, vraag bij Companial naar de mogelijkheden.

More in the News