Knowledge hub

Het Microsoft AI Cloud Partner Program

We helpen u om informatie en strategieën te verwerven, zodat u kunt worden aangewezen als Microsoft Solution Partner.

Het Microsoft AI Cloud Partner Program heeft als doel om het Microsoft Partner Network Program te vernieuwen en te verbeteren, met een nieuwe naam en nieuwe voorwaarden. 

Op deze pagina leggen we in het kort uit hoe Companial-partners begeleid worden door het nieuwe Microsoft AI Cloud Partner Program.

Lees verder voor meer informatie, kijk hoe Companial u verder helpt of neem vandaag nog contact met ons op!

Wat houdt het in?

Microsoft werkt verder aan Microsoft Partner Network-programma’s om partners te laten groeien, klanten betere ervaringen te bieden bij de overstap van zakelijke werkzaamheden naar de cloud en om te voldoen aan de wens om ook in de toekomst partners te ondersteunen (aankondigingen: MCPP-aankondiging, gebruikmakend van AI-aankondiging).

Met deze verandering wordt de competentiestructuur van Microsoft vereenvoudigd en sluiten we goed aan bij Microsofts cloudstrategie voor de markt:

 • Data & AI (Azure),
 • Infrastructuur (Azure),
 • Digitale innovatie en innovatieve apps (Azure),
 • Zakelijke toepassingen,
 • Het moderne werken,
 • Veiligheid.
Partners die alle zes de Solutions Partner-aanduidingen behalen, ontvangen een Solutions Partner for Microsoft Cloud-badge, waarmee de mogelijkheden in de Microsoft Cloud worden erkend.

Bekijk de Companial Talkie met Martina Plathe en Erik Kaae.

Deze aflevering van #CompanialTalkie gaat over wat we kunnen verwachten van het nieuwe Microsoft Cloud Partner Program en waar partners op voorbereid moeten zijn.

Wat zijn de voordelen voor u als Microsoft Partner?

Het Microsoft AI Cloud Partner Program heeft een uitgebreide lijst aan waardevolle voordelen voor de Microsoft Solutions Partner:

Marketing (ook wel 'go-to-market')

Ondersteuning en advies (voorheen 'technische voordelen')

 • Spreekuren voor architectuur en deployment-scenario’s
 • Ondersteuning bij technische pre-sales-scenario’s

Producten (voorheen 'interne gebruiksrechten')

Afhankelijk van de aanduiding, met aanvullende voordelen per specialisatie of geavanceerde programma’s

Het goede nieuws is dat een van de productvoordelen van het Microsoft AI Cloud Partner Program de Microsoft-clouddiensten zijn (zo kan Microsoft Solutions Partner voor zakelijke toepassingen profiteren van 100 Dynamics 365 Business Central Premium-gebruikers).

Lees ook de volledige, 22-pagina’s tellende Solutions Partner Benefits Guide >

Wat dient u te weten?

Om in aanmerking te komen voor een aanduiding als Microsoft Solutions Partner, zal uw bedrijf succesvol moeten zijn en ten minste 70 punten moeten scoren op de Partner Capability Scores (PCS), te weten in de categorieën Performance, Skilling en Customer Success (het hangt van de specifieke aanduiding af hoe zwaar elke categorie telt).

Vereisten voor de Microsoft Solutions Partner Business Applications designation.

Category Subcategory Threshold SMB track Threshold Enterprise track  Max points 
Performance Net Customer Adds 5 Customer Adds, >250$ Adjusted revenue 5 Customer Adds, >1.500$ Adjusted revenue 15 points 
Skilling Intermediate certification 5 functional consultants + Devs 20 functional consultants + Devs 20 points 
 Advanced certification 2 Architects 7 Architects15 points 
Customer Success Deployments 5 Production deployments, MIN 5.000 monthly consumption value 5 Production deployments, MIN 10.000 monthly consumption value 20 points 
 Usage growth Monthly Consumption value growth of 30%+ across all customers with a minimum of 25,000 Monthly Consumption Value Monthly Consumption value growth of 30%+ across all customers (vs baseline >=50.000) 30 points 
Total points 100 points 
Minimum total points required for Solutions Partner Designation 70 points 

De jaarlijkse bijdrage als Microsoft Solutions Partner is vergelijkbaar met een investering in de Gold Competency van het Microsoft Partner Network Program, dat binnenkort komt te vervallen.

Nadat u de Microsoft Solutions Partner Business Applications designation heeft behaald, kunt u zich specialiseren in een van de volgende gebieden:

Het is begrijpelijk dat je als Microsoft-partner nog steeds vragen hebt. Je vraagt je misschien af welke aanpak het beste is, op welke gebieden je je moet specialiseren of waar je moet beginnen om je designation te behalen.

Geen zorgen, wij staan klaar om je te ondersteunen! Bij Companial zijn we er om je te helpen en te begeleiden, zodat je een beter begrip krijgt van het programma.

Hoe Companial u ondersteunt

Competentie

Voor meer programma-informatie, zie:

Consultatie met uw Companial Partner Success Manager over het programma en de te volgen strategieën.

Capaciteit

Cloud-migrations on-prem. Companial is de enige officiële SMB ERP-distributeur en Indirect Provider voor de volledige Dynamics 365 (zowel on-prem als in de cloud) en helpt u derhalve bij migratieproblemen:

Bekwaamheid

Companial Academy helpt u bij de voorbereiding op de examens voor het nieuwe Microsoft Cloud Partner Program (MCPP). Van Dynamics, Power Platform tot de Modern Workplace of Azure: wij staan voor u klaar.

Community

Profiteer van de collectieve kennis van de Companial-community: met onze evenementen faciliteren en stimuleren we samenwerking. Blijf op de hoogte, leer anderen kennen, bespreek zaken en kwesties, leer van elkaar, benchmark met andere Partners en werk aan de ontwikkeling op zowel product- als commercieel niveau.

Good job, Companial! You made this complex topic of Microsoft Cloud Partner Program sound easy to understand. I found it very valuable.

Ray Dilsons Managing Director at Garage Hive Limited

  Nog geen Companial-lid? Neem contact met ons op om te zien hoe Companial u kan helpen!

  Meer in de knowledge hub